Διάφορες άλλες συνταγές μπορείτε να βρείτε και εδώ συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής

Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Σάλτσα μπεσαμέλ

Υλικά


  • 8 κουταλιές φρούτου κοφτές Βούτυρο
  • 3 κουταλιές σούπας στρογγυλές
  • αλεύρι
  • 4 φλυτζάνια χλιαρό γάλα
  • 3 κρόκους αυγών κτυπημένους 
  • αλάτι, πιπέρι
  • 3 κουταλιές τυρί τριμμένο 

Εκτέλεση


Βάζετε το βούτυρο σε μικρή κατσαρόλα να λιώσει. Μόλις λιώσει, ρίχνετε λίγο το αλεύρι και το ανακατεύετε με ξύλινο κουτάλι.

Ρίχνετε ακολούθως το γάλα λίγο - λίγο και ανακατεύετε μέχρις ότου πήξει η σάλτσα και γίνει λεία.

Κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε το αλάτι, το πιπέρι και τους κρόκους. Ρίχνετε το τυρί
Αν δεν την χρησιμοποιήσετε αμέσως, την ανακατεύετε πότε - πότε, για να μην κάνει κρούστα.

Η σάλτσα μπεσαμέλ είναι κατάλληλη για παστίτσιο, μουσακά και ω γκρατέν.

Φωτεινή Ευαγγελάτου
by: Συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής
Συνταγές Updated at: 12:49 π.μ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

◄ Νεότερες συνταγές Παλαιότερες συνταγές ►

Πηγή συνταγών

Οι συνταγές που βλέπετε στο παρών blog είναι της Φωτεινής Ευαγγελάτου